Blondes do have more fun: tips voor gezond geblondeerd haar!

woman in black off-shoulder shirt sitting on brown wooden stairs

Blonde lokken zijn natuurlijk prachtig, maar hebben flinke verzorging nodig om strohaar te voorkomen. Bij het blonderen van haar wordt de natuurlijke pigmentatie verwijderd en gaan de haarschubben open staan, wat het haar kwetsbaar maakt voor beschadiging van buitenaf. Als geblondeerd haar niet goed wordt verzorgd, kan het droog en futloos worden. Blonderen zal namelijk altijd een bepaalde mate van schade toebrengen aan je haar, maar hoe ernstig deze is, hangt van je verzorging af. Gelukkig zijn er verschillende methoden om geblondeerd haar te herstellen en in goede conditie te houden!

Haarverzorging

Blond haar vereist specifieke verzorging, en niet elke shampoo of conditioner doet dit even goed. De kans is groot dat je er al eens van hebt gehoord, maar zilvershampoo is een must om een gelige gloed te voorkomen. Blond haar heeft ook een poreuze structuur; dit houdt in dat het haar kwetsbaarder is. Dat betekent dat je prioriteit moet liggen bij hydratatie en verzorging en dat het aan te raden is om de styling tools zo veel mogelijk links te laten liggen.

Bij de kapper

Het bleken van je haar kan op veel verschillende manieren uitpakken, afhankelijk van je haargeschiedenis. Wees daarom ook altijd eerlijk tegen degene die je haar verft zodat je kapper goed weet welk mengsel er gemaakt moet worden. Het is ook belangrijk om regelmatig de puntjes bij te knippen zodat het haar gezond blijft. Wat je minder regelmatig moet doen, is het blonderen zelf. Het is sterk aan te raden om 6-8 weken tussen blondeerbehandelingen te laten zitten.

Minimaliseer haarschade

Er zijn een aantal do’s & don’ts als het aankomt op geblondeerd haar. Een aantal zaken waar je mee op moet passen zijn zwembadwater, te veel borstelen en hitteschade. Het is wél aan te raden om genoeg voeding met veel vitamine A, eiwit en omega-3 te nuttigen. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om genoeg water te drinken. Tijdens het douchen is het aan te raden om het haar te spoelen met koud water in plaats van heet water; dit zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid minder uitdroogt en dat de schubbenlaag sluit.