Oos Kesbeke is een prominente Amsterdammer en kan je natuurlijk kennen van het tafelzurenmerk Kesbeke, een familiebedrijf dat bekend staat om zijn ingelegde augurken, uien en andere tafelzuren. Het bedrijf werd in 1948 opgericht door zijn grootvader, Charles Kesbeke, die vanuit Zeeland naar Amsterdam kwam en begon met het inleggen van zuurproducten.
Wanneer het aan Oos tijd was om het stokje over te nemen van zijn vader, deed hij dat natuurlijk graag. Moderne methodes en diverse certificeringen heeft hij in die tijd geïntroduceerd, om de kwaliteit van de producten te waarborgen. Hij werkt hier veel samen met zijn werknemers, maar ook in het specifiek met zoons Camiel en Silvian, die klaarstaan om het familiebedrijf over te nemen wanneer pensioen gaat.
Vermogen
Dus, loop je de volgende keer in de supermarkt en ben je op zoek naar een pot augurken, dan weet je in principe welke je moet hebben. Die ene met dat groengele etiket waar in grote letters ‘Familie Kesbeke: sinds 1948 fijne tafelzuren’ op staat. En nee, dit is geen ‘spon’, maar jij bent toch ook benieuwd naar hoe dit dan precies smaakt?
Mocht je het hebben gekocht, dan heb je indirect ook invloed op het vermogen van Oos Kesbeke. En dat vermogen, dat blijkt niet om niks te gaan, mogen we de Quote geloven. Het wordt namelijk geschat, in 2024, op zo’n 2024. Dit bevat het aandeel van het bedrijf, maar het bevat eveneens wat vastgoed en een aantal dure auto’s en horloges. Hoe dan ook werken ze er hard voor en is dit meer dan verdiend, al vragen we af wat je op een gegeven moment met zoveel geld moet. Misschien investeren in innovaties van het bedrijf? De populariteit van tafelzuren zal waarschijnlijk toch niet zo snel afnemen.
Hoe lang blijft Oos Kesbeke nog werken?
Oos Kesbeke heeft aangegeven dat hij van plan is om door te blijven werken totdat zijn zoons, Camiel en Silvian, volledig klaar zijn om het familiebedrijf over te nemen. Hoewel hij al plannen maakt voor zijn pensioen, geeft hij aan dat hij wil dat het bedrijf goed blijft draaien nadat hij is gestopt. Maar goed, je weet natuurlijk niet wat factoren zoals gezondheid doen en of dat misschien ook nog invloed heeft op het reilen en zeilen van Oos. Hij kan in elk geval wel zeggen dat hij zijn vader en opa trots heeft gemaakt, omdat het bedrijf nog steeds zo goed draait en misschien wel beter dan ooit tevoren.
Conclusie
Het lijkt ons maar hard werken, het runnen van een familiebedrijf van de omvang zoals dat van de familie Kesbeke is. Maar goed, je hebt een droom, een drive en verwachting voor de toekomst, waarbij je alles zal moeten doen om dit door te zetten. Gelukkig lijken de zoons van Kesbeke te popelen om het bedrijf over te nemen, als nappen we ook dat Kesbeke zelf wil dat dit op een zo soepel mogelijke manier gebeurt. Ach, we zullen het in de gaten houden en stellen je op de hoogte als het zo is, goed?