In het land van de beauty zijn ontzettend veel verschillende termen. Misschien wel zó veel, dat je soms niet meer weet wat het verschil tussen de twee is. Het kan zijn dat de daadwerkelijke handelingen op elkaar lijken of de termen vrijwel identiek zijn.
Zo heb in ‘wenkbrauwenland’ onder andere microblading en poeder browser. Inderdaad, onder andere, want je kunt nog veel meernet je wenkbrauwen doen. Wat het verschil tussen de twee is, lees je in deze blog. Daarnaast zullen we je nog verrijken met een uitbreidende informatie, zodat je in de toekomst sneller zeker bent van je zaak. We zijn er immers om je te helpen. Fijn, toch?
Microblading
We starten met een uitvoerige beschrijving van microblading.
Wat is microblading?
Bij deze techniek wordt met een klein mesje, een micro blade, een sneetje gezet in de wenkbrauwen. Aan dat mesje zit dan pigment, waarmee de wenkbrauwen een vollere look krijgen. De hairstrokes zijn flinterdun en geven de wenkbrauwen een ontzettende strakke look. Het resultaat is natuurlijk, mits je te maken hebt met een ervaren specialist. Ieders wenkbrauw en daarmee de haargroeipatronen zijn immers anders.
Voor wie is microblading geschikt?
In principe kan iedereen dit laten doen, al wordt gezegd van mensen met een vette en/ of rijpe huid, het liever niet te doen. Dit komt omdat de lijntjes en daarmee het pigment, sneller uitlopen. Je kan dan nog minder lang van het gewenste effect genieten.
Hoe lang blijven mijn wenkbrauwen mooi?
De meningen zijn hier sterk over verdeeld. De ene zal zeggen dat het slechts een aantal maanden blijft zitten, terwijl de ander je een jaar of zelfs nog langer beloofd. Ook dit heeft natuurlijk te maken met je huidtype. Bovendien zal je er rekening mee moeten houden dat je huid eerst tijd nodig heeft om te herstellen. Er ontstaan namelijk door de mesjes littekens, die moeten herstellen.
Kan ik altijd kiezen voor microblading?
Nee, na een aantal keer zal je toch voor een andere soort permanente make-up moeten kiezen. In het littekenweefsel is namelijk niet meer te snijden, zonder kans op permanente littekens en zelfs haaruitval. Onder andere hierom zijn er genoeg salons die deze manier van aanbrengen niet meer aanbieden. Je zal moeten kiezen voor een alternatief.
Powder brows
We zullen verder gaan met een uitleg van de powder brows.
Wat zijn powder brows?
Kies je voor powder brows, dan kan je ontzettend goed je voorkeur qua intensiteit van je wenkbrauw doorgeven. Met een flinterdunne naald worden in het oppervlakte van de huid, stipjes gezet. Aan de naald zit namelijk pigment, wat die stipjes creëert. Er geldt: hoe meer stipjes, hoe donkerder de dekking zal zijn. Vaak zie je deze techniek dan ook in combinatie met het woord ‘ombre’. Dat betekent dat iets van licht naar donker gaat (donkere aanzet, lichtere uitloop).
Voor wie zijn powder brows geschikt?
In principe is het geschikt voor ieder huidtype. Er wordt gewerkt aan de oppervlakte van je huid en er zal geen sprake zijn van littekens of iets dergelijks. Weet wel dat het hierom ook wat duurder kan uitvallen dan verwacht. Wij zouden zeggen: doe er je voordeel mee. Weet wel dat de methode niet erg geschikt zijn voor personen met de wens van ontzettend donkere, zwaar opgemaakte wenkbrauwen.
Hoe lang blijven mijn wenkbrauwen mooi?
Je zal de behandeling slechts eens per twee jaar hoeven uit te voeren. Het maakt het een ontzettend ‘duurzame’ behandeling, waar je lang profijt van hebt. De kleur die je destijds hebt gekozen blijft die kleur. Er is dus geen sprake van verkleuring of vermindering van de intensiteit.
Kan ik altijd kiezen voor powder brows?
Als je eenmaal begint met het zetten van powder brows, dan kom je er niet meer vanaf. Althans, dat is niet helemaal waar. Je komt er zeker wel van af, als je er gewoon voor kiest niet te gaan voor je twee-jaarlijkse touch-up. Het lijkt bijna alsof je wenkbrauwen zijn getatoeëerd en dat ze voor altijd blijven zitten. Maar, dat zijn ze dus niet en het pigment zal ‘slijten’. En ja, powder brows zijn voor iedereen geschikt.
Wat is het verschil tussen microblading en powder brows?
Op meerdere vlakken valt er een verschil tussen microblading en powder brows te definiëren. We zetten deze verschillen voor je op een rijtje:
- Technieken
De technieken verschillen logischerwijs van elkaar. Bij mircroblading wordt gebruik gemaakt van kleine, scherpe mesjes met pigment. Deze dringt wat verder de huid in dan powder brows. Bij die techniek wordt er namelijk gebruik gemaakt van een flinterdunne naald, met daarop pigment. - Herstel
Waar je bij microblading tegen littekenweefsel aanloopt, zal je bij powder brows eigenlijk vrijwel geen last hebben van een herstel. Je zal alleen een aantal dagen bijvoorbeeld zwembaden en dergelijken moeten verwijden, om te voorkomen dat het pigment uitloopt. - Intensiteit
Een look met zwaar opgemaakte, donkere wenkbrauwen zal je met powder brows niet bereiken. Je zou dan eerder kunnen kiezen voor micro blading of misschien een andere techniek. - Duur
Je wenkbrauwen blijven zo’n twee jaar dezelfde kleurintensiteit en vorm behouden, na een powder brow behandeling. Over de duur van de vorm en kleur van wenkbrauwen na micro blading, zijn de meningen verdeeld. De een heeft het over een aantal maand, de ander over een jaar of zelfs nog langer. Natuurlijk hangt dit ook af van je huidtype. - Huidtype
Personen met een vettige huid zullen niet ver komen met micro blading, waar powder brows eigenlijk voor elk huidtype geschikt zijn.
We kunnen dus concluderen dat er wel degelijk verschillen in de technieken aanwezig zijn. Gezien meer dan één salon micro blading om meerdere gezondheidsredenen niet meer uitvoert, weten wij wel welke techniek we zouden kiezen. Althans, het is ook maar welk effect je wenst en in hoeverre je waarde hecht aan de gezondheid van je huid.